BARTIN 29 YIL ÖNCE İL OLDU

 BARTIN 29 YIL ÖNCE İL OLDU

İlk kutlama mesajları Vali Güner ve Başkan Akın’dan...

Bartın 29 yıl önce 7 Eylül 1991'de Zonguldak'a bağlı bir ilçe iken İl oldu...

Bartın Valisi Sinan GÜNER'den mesaj...

29 yıl önce bugün Türkiyemizin 74. İli ünvanını alıp siyasal, ekonomik, sosyal ve kültürel zenginliğine güç katarak ve daha emin adımlarla yoluna  devam eden Bartın, mevcut potansiyeli ile ülkemizin aydınlık geleceğinde, refahında ve kalkınmasında üzerine düşeni her zaman yapmaya devam edecektir.
Karadenizin incisi Bartın’ımızın il oluşunun 29. Yıl dönümünü kutlarken, İlimizin gelişip kalkınmasında ve bugünlere gelmesinde emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.

Bartın Belediye Başkanı Cemal AKIN'dan mesaj...

1920 yılında Zonguldak Mutasarrıflığına bağlanan Bartın, 1924 yılında Zonguldak’ın il olmasıyla birlikte bu ilin ilçesi haline gelmiştir. 7 Eylül 1991 tarihinde de 28.08.1991 tarih ve 3760 sayılı yasayla il statüsüne kavuşmuştur. Türkiye’nin 74. ili olan Bartın’ımız tarihi, coğrafi, sosyal ve kültürel değerleri ile 29 yıldır ülkemizde örnek bir İl’dir. 4 bin yıllık  geçmişi ile tarih şehri olan ilimiz her zaman misafirperver ve cana yakın insan yapısı ile de ön plandadır. Köklü bir tarihe sahip olan ilimiz, il oluşundan bugüne kadar her alanda gelişme göstermiş ve göstermeye devam edecektir. Yerel yöneticiler olarak bizler de ilimizin gelişimine yaptığımız çalışmalar ve projelerimizle destek olduk. İnşallah bundan sonraki süreçte de büyüyen ve gelişen ilimize projelerimizle katkı sağlamaya devam edeceğiz.  Bartın’ın İl olması için mücadele veren, İl olduğumuz günden bu yana Bartın’ımızın gelişim sürecine katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. İl oluşumuzun 29. yıl dönümünü kutluyorum.

  • 2020-09-07 10:40:12 tarihinde eklendi.

SOSYAL AĞLARDA PAYLAŞ:


Yorumlar
BİR YORUM YAZ
Gönderiliyor.Lütfen Bekleyiniz...
Bartın’da ticaret kervanına bir yenisi daha eklendi…
Sevgililer Gününde Nikah Kıydılar....
Bartın Valiliği çocuklara  çakmak, çakmak gazı, bally, derby ve tiner gibi  insan sağlığına  zararlı uçucu maddelerin  satışının yasaklanması hakkında karar aldı.
Konuyu bir bilene soralım ve okurlarımızı bilgilendirelim dediğimiz noktada da karşımıza Bartın’da bu tedavileri uygulayan başarılı bir doktor olan Gülşah Aslan çıktı. Kendisine bu tedavi yöntemleri ile ilgili olarak akıllardaki neredeyse tüm soruları sor
TTK tarafından ilk kez 2013'te Amasra maden ocaklarında denenen ve başarılı sonuç alınmasıyla diğer müesseselerde de uygulanmaya başlanan mekanize kazı sistemiyle üretim yüzde 100 artı...
BARTIN’ın Amasra ilçesinde limanda denize devrilen otomobildeki 2 kişi balıkçılar tarafından kurtarıldı. 
4 Mart'ta Bartın'a geleceği açıklanan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın programı netleşti. AK Parti İl Teşkilatı tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 4 Mart Pazartesi Günü Cumhuriyet Meydanı'nda miting düzenleyeceği açıklandı.
Bartın'da bu gece hava sıcaklığı -3 derece olacak. Özellikle sürücülerin dikkatli olması gerekiyor.
Her seçim döneminde siyasetin odak noktası olan Kozcağız 2019 yılının Mart ayında yapılacak seçimlerde yine siyasi kulisler ve çevrelerin odak noktası durumunda.