GÜNDEM

BARÜ öğrencileriyle bilim dünyasına katkılar sunuyor

BARÜ öğrencileriyle bilim dünyasına katkılar sunuyor

Kalite ve sürdürülebilir gelişim odağında ülkemizin kalkınmasına değer katmak için önemli çalışmaların yapıldığı Bartın Üniversitesinde (BARÜ) öğrenciler de nitelikli bilgi üretiminin içerisinde yer alıyor.

TÜBİTAK 2209-A kapsamında kabul edilen 133 projesiyle Türkiye 3’üncüsü olan ve 5 dönemdir de ilk 5’te yer alan BARÜ’de öğrenci projeleri uluslararası saygın dergilerde yer buluyor. 

Nitelikli bilgi ve insan hedefi

Bartın Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü mezunlarından Ahmet Emre Çelik’in yürütücülüğünü yaptığı “Sarıçam (Pinus sylvestris L.) Odununun Hızlandırılmış Açık Hava Koşulları Performansının İyileştirilmesi” başlıklı TÜBİTAK 2209-A projesi kapsamındaki çalışma çıktıları bilim dünyasının hizmetine sunuldu. Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Can’ın danışmanlığını yaptığı proje “Surface Characterization of Wood Treated with Acidic Deep Eutectic Solvents” adıyla Q2 kategorisindeki “European Journal of Wood and Wood Products” dergisinde yayınlandı. 

“Öğrencilerimizi tüm çalışmaların merkezine alıyoruz”

BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Tribünde değil, odağında ol” anlayışıyla gerçekleştirilen çalışmalardan bahsederek “Rekabet ortamında ülkemizin hedeflerine ulaşmasında en büyük katkıyı gençlerimiz sağlayacaktır. Bunun bilincinde olarak yerelden evrensele bir bakış açısıyla öğrencilerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlıyoruz. Onların gelişimini en üst seviyede destekliyoruz. Yenilikçi, katılımcı ve paylaşımcı bir yükseköğretim kurumu olarak yaptığımız tüm çalışmaların merkezine gençlerimizi alıyoruz. Gurur duyulacak bir gelişim gösterdiğimiz bu süreçte elde edilen başarılara her geçen gün yenilerini eklemeyi başarıyoruz” dedi.

“Öğrencilerimiz geleceğimiz ve biz hep onların yanındayız”
Öğrenci dostu bir üniversite olduklarını da vurgulayan Rektör Uzun, “Gençlerimiz geleceğimizi inşa ve ihya edecek olan bireylerdir. Buna inanıyor ve birçok alanda hayata geçirdiğimiz uygulamalarla öğrencilerimizin gelişimini destekliyoruz. Bu düşüncelerle mezunumuz Ahmet Emre Çelik ile danışmanı Doç. Dr. Ahmet Can’ı kutluyorum. Bizleri yakından takip ederek daha iyiye ulaşma noktasında yüreklendiren YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar ve YÖK üyelerimize şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca öğrencilerimizin geleceğe dönük projeler üretmeleri noktasında destekleyerek kendilerini kanıtlama imkânı sunan TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Sayın Hasan Mandal da teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.   

  • 2022-09-06 10:57:57 tarihinde eklendi.

SOSYAL AĞLARDA PAYLAŞ:


Yorumlar
BİR YORUM YAZ
Gönderiliyor.Lütfen Bekleyiniz...
Bartın’da ticaret kervanına bir yenisi daha eklendi…
Sevgililer Gününde Nikah Kıydılar....
Bartın Valiliği çocuklara  çakmak, çakmak gazı, bally, derby ve tiner gibi  insan sağlığına  zararlı uçucu maddelerin  satışının yasaklanması hakkında karar aldı.
Konuyu bir bilene soralım ve okurlarımızı bilgilendirelim dediğimiz noktada da karşımıza Bartın’da bu tedavileri uygulayan başarılı bir doktor olan Gülşah Aslan çıktı. Kendisine bu tedavi yöntemleri ile ilgili olarak akıllardaki neredeyse tüm soruları sor
TTK tarafından ilk kez 2013'te Amasra maden ocaklarında denenen ve başarılı sonuç alınmasıyla diğer müesseselerde de uygulanmaya başlanan mekanize kazı sistemiyle üretim yüzde 100 artı...
BARTIN’ın Amasra ilçesinde limanda denize devrilen otomobildeki 2 kişi balıkçılar tarafından kurtarıldı. 
4 Mart'ta Bartın'a geleceği açıklanan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın programı netleşti. AK Parti İl Teşkilatı tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 4 Mart Pazartesi Günü Cumhuriyet Meydanı'nda miting düzenleyeceği açıklandı.
Bartın'da bu gece hava sıcaklığı -3 derece olacak. Özellikle sürücülerin dikkatli olması gerekiyor.
Her seçim döneminde siyasetin odak noktası olan Kozcağız 2019 yılının Mart ayında yapılacak seçimlerde yine siyasi kulisler ve çevrelerin odak noktası durumunda.