GÜNDEM

CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENLE KUTLANDI

CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENLE KUTLANDI

Cumhuriyet Bayramı’nın 97. yıl dönümü Bartın’da törenle kutlandı.

Cumhuriyet Bayramı’nın 97. yıl dönümü dolayısıyla Bartın Valilik binası önünde tören düzenlendi. Törende, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı okundu.

Tebrikleri kabulü eden Vali Güner konuşmasında ise Türkiye Cumhuriyetinin köklü, büyük ve güçlü bir devlet olarak, demokratik ve çağdaş yapısıyla pek çok ülke için örnek ve model durumuna geldiğini ifade etti.


Ne mutlu bizlere ki…

Valisi Güner konuşmasında, “Bugün, tarihi şan ve şerefle dolu olan aziz milletimizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yedi düvele karşı göğsünü siper ederek kurduğu gözümüzün nuru Cumhuriyetimizin 97. kuruluş yıldönümü. Kahraman ecdadımızın 97 yıl önce her türlü zorluğa katlanarak sabır, güç ve azim ile yaptıkları gibi bugün de birliğimizi, iriliğimizi, dirliğimizi yedi düvele göstermek, Cumhuriyeti ve bu vatanı bizlere emanet eden o kahramanlara şükranlarımızı ifade etmek için toplandık. Büyük bir medeniyetin mirasçısı olan devletimiz, Cumhuriyet ile birlikte hızla büyümüş ve özellikle son yıllarda kimsenin hayal dahi edemeyeceği dev projeleri hayata geçirerek dünyanın en güçlü ekonomisine sahip ülkelerin arasına girmeyi başarmıştır.  Ülkemiz eğitimden sağlığa, sanayileşmeden altyapıya, siyasetten ekonomiye her alanda önemli atılımlar gerçekleştirilmiştir. Bu sayede, bugün Türkiye Cumhuriyeti; köklü, büyük ve güçlü bir devlet olarak, demokratik ve çağdaş yapısıyla pek çok ülke için örnek ve model durumuna gelmiştir. Milletimiz, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hiçbir fedakârlıktan kaçınmayarak, birlik ve beraberlik içerisinde, hoşgörüsünü, sağduyusunu kaybetmeden ilerleme yolunda, sağlam adımlarla yürümeye devam edecektir. Bugün geldiğimiz noktada, her alanda daha da gelişmiş müreffeh bir Türkiye’ye ulaşacağımıza yürekten inanıyorum. Milletimizin her ferdi, özellikle çocuklarımız, gençlerimiz; Cumhuriyetini ve millî egemenliğini yorulmadan her zaman koruyacak ve sahip olduğumuz değerlere bağlılığını devam ettirecektir. Ne mutlu bizlere ki bu milletin bir ferdi ve bu cennet vatanın birer evladıyız.” Dedi.

Kardeş Azerbaycan’ın yanındayız

Azerbaycan’ı hedef alan saldırıları da kınayan Vali Güner, “Hepimizin bildiği gibi bu günlerde kardeş ülke Azerbaycan; Birleşmiş Milletler tarafından da tanınmış, topraklarının yaklaşık yüzde 20’lik bir bölümünün otuz yıldır Ermeni işgali altında bulunduğu Karabağ’da haklı bir mücadele vermektedir. Bu mücadelede dost ve kardeş Azerbaycan’ın yanındayız. Ermenistan tarafından sivil yerleşim yerlerini de hedef alan saldırıları şiddetle kınıyorum. Biz İki devlet tek milletiz. Saldırılarda hayatını kaybeden kardeşlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Vatan toprağının her karışını kutsal bilen bir milletin evladı olarak bu anlamlı günde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehitlerimizi rahmetle; kahraman gazilerimizi de şükranla anıyorum. Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun.” İfadelerinde bulundu.

Törenin ardından resmi ve sivil araçların katılımıyla konvoy oluşturuldu.


 

  • 2020-10-29 13:57:23 tarihinde eklendi.

SOSYAL AĞLARDA PAYLAŞ:


Yorumlar
BİR YORUM YAZ
Gönderiliyor.Lütfen Bekleyiniz...
Bartın’da ticaret kervanına bir yenisi daha eklendi…
Sevgililer Gününde Nikah Kıydılar....
Bartın Valiliği çocuklara  çakmak, çakmak gazı, bally, derby ve tiner gibi  insan sağlığına  zararlı uçucu maddelerin  satışının yasaklanması hakkında karar aldı.
Konuyu bir bilene soralım ve okurlarımızı bilgilendirelim dediğimiz noktada da karşımıza Bartın’da bu tedavileri uygulayan başarılı bir doktor olan Gülşah Aslan çıktı. Kendisine bu tedavi yöntemleri ile ilgili olarak akıllardaki neredeyse tüm soruları sor
TTK tarafından ilk kez 2013'te Amasra maden ocaklarında denenen ve başarılı sonuç alınmasıyla diğer müesseselerde de uygulanmaya başlanan mekanize kazı sistemiyle üretim yüzde 100 artı...
BARTIN’ın Amasra ilçesinde limanda denize devrilen otomobildeki 2 kişi balıkçılar tarafından kurtarıldı. 
4 Mart'ta Bartın'a geleceği açıklanan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın programı netleşti. AK Parti İl Teşkilatı tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 4 Mart Pazartesi Günü Cumhuriyet Meydanı'nda miting düzenleyeceği açıklandı.
Bartın'da bu gece hava sıcaklığı -3 derece olacak. Özellikle sürücülerin dikkatli olması gerekiyor.
Her seçim döneminde siyasetin odak noktası olan Kozcağız 2019 yılının Mart ayında yapılacak seçimlerde yine siyasi kulisler ve çevrelerin odak noktası durumunda.