GÜNDEM

SICAK GELİŞME; 530 TEKSTİL İŞÇİSİ KARANTİNAYA ALINDI

SICAK GELİŞME; 530 TEKSTİL İŞÇİSİ KARANTİNAYA ALINDI

Bartın Organize Sanayi bölgesinde faaliyet gösteren bir tekstil fabrikasinda çalışan 3 personelde Koronavirüse rastlanılması üzerine filyason çalışması başlamış, bunun üzerine virüslü işçi sayınının artması nedeniyle fabrika üretime ara vermişti.

530 Çalışan Karantinaya Alındı 

Edinilen bilgilere göre Bartın Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Fabrika Yönetimi arasında yapılan toplantı sonucu fabrikada çalışan 530 personelin karantinaya alınmasına  karar verildi.

Çalışanlar Tek Tek Aranıyor 

Tekstil fabrikası idarecileri çalışanları tek tek arayarak "Bartın Halk Sağlığı Müdürlüğünde ve Bartın İl Emniyet Müdürlüğüne, Bartın Jandarma komutanlığına isim listeniz verildi, önümüzdeki 5 gün içinde Bartın Halk Sağlığı Müdürlüğü personelleri evinize gelerek Koronavirus testi yapacaklar. Şu an itibariyle evinizde karantina altına alındınız. Lütfen  testleriniz sonuçlanana kadar kendinizi izole altına alıp bir başkası ile temas etmeyin, evlerinizi terk ettiğiniz tespit edildiği taktirde idari para cezası ve adli işlem başlatılacağı" şeklinde telefon görüşmelerinin gerçekleştiği ögrenildi.

"Testlerin hemen yapılmasını istiyoruz"

Koronavirüs testlerinin Cumartesi, Pazar ve Pazartesi günlerinde 3 bölüm halinde yapılacağı öğrenilirken fabrika çalışanları ise gelen telefonla psikolojilerinin bozulduğunu, halk sağlığı yetkililerinin derhal teste başlamalarını, kendileri gelemezler ise biz kendimiz test yaptırmaya gidelim. Mikrop varmı? yokmu? en kısa zamanda öğrenmek hepimizin hakkı.  Bu psikoloji ile 5 gün bekleyemeyiz" diyerek yetkilileri acilen göreve çağırdılar.,

MİLLETVEKİLİ TUNÇ KOZCAĞIZ BARAJI İNŞAATINI ZİYARET ETTİ

Kozcağız Barajı için tarih belli oldu... Baraj ne zaman tamamlanacak? Kumluca yolu ne zaman ulaşıma açılacak?

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, beraberinde Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman, İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun ve İl Genel Meclisi Üyesi Ali Eyüpustaoğlu, AK Parti Kozcağız Belde Başkanı Orhan Acıbal ve bazı teşkilat mensupları ile birlikte; Kozcağız Beldesinde dev yatırımdan biri olan inşaat çalışmalarında sona yaklaşılan Kozcağız Barajı şantiyesini ziyaret etti, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

“Kumluca yolu ulaşıma açılacak”

Bartın ve Kozcağız’ı sel riskinden önleyecek Kozcağız Barajı inşaat çalışmaları ve Kumluca yolu bağlantı yolu çalışmalarını yerinde ziyaret eden Milletvekili Tunç, “Baraj inşaatında bu yıl sonuna kadar tamamlanacak, Kumluca yolu bağlantı yolu da bu yıl içerisinde ulaşıma açılacak. Temelden 54 metre yüksekliğe sahip Kozcağız Barajı 46.09 milyon m3 su biriktirme hacmine sahip olacak, Bartın Kozcağız Barajının tamamlanması ile bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte hem tarlalardaki verim artarak, hem de yörede ürün çeşitliliğini sağlanacaktır. Bununla birlikte projenin tamamlanması ile bölgede istihdama katkı sağlaması hedeflenmektedir.”Dedi

  • 2020-07-30 10:57:08 tarihinde eklendi.

SOSYAL AĞLARDA PAYLAŞ:


Yorumlar
BİR YORUM YAZ
Gönderiliyor.Lütfen Bekleyiniz...
Bartın’da ticaret kervanına bir yenisi daha eklendi…
Sevgililer Gününde Nikah Kıydılar....
Bartın Valiliği çocuklara  çakmak, çakmak gazı, bally, derby ve tiner gibi  insan sağlığına  zararlı uçucu maddelerin  satışının yasaklanması hakkında karar aldı.
Konuyu bir bilene soralım ve okurlarımızı bilgilendirelim dediğimiz noktada da karşımıza Bartın’da bu tedavileri uygulayan başarılı bir doktor olan Gülşah Aslan çıktı. Kendisine bu tedavi yöntemleri ile ilgili olarak akıllardaki neredeyse tüm soruları sor
TTK tarafından ilk kez 2013'te Amasra maden ocaklarında denenen ve başarılı sonuç alınmasıyla diğer müesseselerde de uygulanmaya başlanan mekanize kazı sistemiyle üretim yüzde 100 artı...
BARTIN’ın Amasra ilçesinde limanda denize devrilen otomobildeki 2 kişi balıkçılar tarafından kurtarıldı. 
4 Mart'ta Bartın'a geleceği açıklanan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın programı netleşti. AK Parti İl Teşkilatı tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 4 Mart Pazartesi Günü Cumhuriyet Meydanı'nda miting düzenleyeceği açıklandı.
Bartın'da bu gece hava sıcaklığı -3 derece olacak. Özellikle sürücülerin dikkatli olması gerekiyor.
Her seçim döneminde siyasetin odak noktası olan Kozcağız 2019 yılının Mart ayında yapılacak seçimlerde yine siyasi kulisler ve çevrelerin odak noktası durumunda.