GÜNDEM

YENİ ÇED BAŞVURUSU İÇİN MÜCADELE BAŞLADI

YENİ ÇED BAŞVURUSU İÇİN MÜCADELE BAŞLADI

Hattat Enerji ve Maden A.Ş (HEMA) tarafından Amasra’da yapılmak istenen termik santral için verilen ÇED onayının Danıştay tarafından bozulmasının ardından Bartın Platformu HEMA’nın yeniden ÇED başvurusunda bulunduğunu açıkladı. Yeni başvuruyla ilgili 10 Mayıs’ta Amasra’da bilgilendirme toplantısı yapılacağını ifade eden Platform, Bartın ve Amasra halkını bu toplantıda “Termik santrale hayır” demeye davet etti.
Hattat Enerji ve Maden A.Ş (HEMA) tarafından Amasra’ya yapılmak istenen termik santral için verilen ÇED onayının Danıştay tarafından bozulmasının ardından Bartın Platformu HEMA’nın yeniden ÇED başvurusunda bulunduğunu açıkladı. Yeni başvuruyla ilgili 10 Mayıs’ta Amasra Spor Salonunda 10.00’dan itibaren bilgilendirme toplantısı yapılacağını ifade eden Platform termik santrale bir kez daha hayır demek için Hükümet Caddesinde basın açıklaması düzenledi. Platformun bileşenlerinden Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın ve Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır’ın en başta yer aldığı açıklaya diğer platform bileşenleri ve vatandaşlar katıldı. Bartın ve Amasra’da termik santral istemediklerini ve santralin kurulmasına asla izin vermeyeceklerini vurgulayan Cemal Akın, “11 yıldır mücadele ediyoruz. Binlerce kişi mücadele ettik, çok uğraştık. Bizi rahat bırakın. Bartın’ı elimizden almaya çalışmayın” derken Recai Çakır ise “Termik santral siyaset üstü bir meseledir. Hepimizin sadece insanların değil denizdeki balığın, havadaki kuşun, ormandaki geyiğin de hakkını savunmak için karşı çıkmamız gereken bir yatırımdır bu” ifadelerinde bulundu.
Bartın’a zarar verecek bütün yatırımların karşısında olduklarını kaydeden Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın şöyle konuştu:
“10 yılı aşkındır Bartın’ımızda gerçekten sıkıntıya sokacak bir mesele ile uğraşıyoruz. Bizim bütün mesaimizi neredeyse alıyor. Bizler diyoruz ki, temiz bir Bartın, hayır olmaz diyorlar. Bizler diyoruz ki Bartın hepimizin, hayır bizim diyorlar. Bartın hepimizin. Hepimizin olan Bartın’da gerçekten temiz bir Bartın, yaşanabilir Bartın olması için buradayız. 10 yıldan bu yana bununla uğraşıyoruz. Biz Bartın’da yılda 40 bin yon kömür yandığı için, Bartın’da hava kirliliği olduğu için, yolda giderken beyaz gömleği siyah halde evde hanımımıza teslim etmemek için 437 kilometre yol kazdık, doğalgaz gelsin diye. O günün parasıyla 60 milyon TL nakit para harcadık. Şimdi asgari günde 100 ton kömür yanacak ve hiçbir şey olmayacak diyorlar. Karbon monoksit, kavşak suyu havzasına konacak kül ne olacak? Biz bunlar olmasın diye karşıyız.
10 yıldır termik santrale karşı Amasra ve Bartın’da mücadele verdiklerini kaydeden Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır da şunları söyledi:
“10 küsur yıldır termik santrale karşı biz Amasra’da da Bartın’da da hem Türkiye’ye hem de dünyaya örnek olacak başarılı bir mücadele yürüttük. Binlerce insanın katılımıyla yaptığımız etkinliklerle aslında çevresine sahip çıkanlara örnek olduk. Bugün yeniden görev biz çağırıyor. Bu Cuma günü Amasra’da kapalı spor salonunda bir kez daha bize rağmen Amasra’ya Bartın’a kötülük yapamazsınız demek üzere bir araya geleceğiz. Bugüne kadar yaptıklarımız aslında bugünden sonra yapacaklarımızın teminatıdır. '' dedi
 

KAYNAK BARTIN MEDYASI

  • 2019-05-09 10:12:47 tarihinde eklendi.

SOSYAL AĞLARDA PAYLAŞ:


Yorumlar
BİR YORUM YAZ
Gönderiliyor.Lütfen Bekleyiniz...
Bartın’da ticaret kervanına bir yenisi daha eklendi…
Sevgililer Gününde Nikah Kıydılar....
Bartın Valiliği çocuklara  çakmak, çakmak gazı, bally, derby ve tiner gibi  insan sağlığına  zararlı uçucu maddelerin  satışının yasaklanması hakkında karar aldı.
Konuyu bir bilene soralım ve okurlarımızı bilgilendirelim dediğimiz noktada da karşımıza Bartın’da bu tedavileri uygulayan başarılı bir doktor olan Gülşah Aslan çıktı. Kendisine bu tedavi yöntemleri ile ilgili olarak akıllardaki neredeyse tüm soruları sor
TTK tarafından ilk kez 2013'te Amasra maden ocaklarında denenen ve başarılı sonuç alınmasıyla diğer müesseselerde de uygulanmaya başlanan mekanize kazı sistemiyle üretim yüzde 100 artı...
BARTIN’ın Amasra ilçesinde limanda denize devrilen otomobildeki 2 kişi balıkçılar tarafından kurtarıldı. 
4 Mart'ta Bartın'a geleceği açıklanan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın programı netleşti. AK Parti İl Teşkilatı tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 4 Mart Pazartesi Günü Cumhuriyet Meydanı'nda miting düzenleyeceği açıklandı.
Bartın'da bu gece hava sıcaklığı -3 derece olacak. Özellikle sürücülerin dikkatli olması gerekiyor.
Her seçim döneminde siyasetin odak noktası olan Kozcağız 2019 yılının Mart ayında yapılacak seçimlerde yine siyasi kulisler ve çevrelerin odak noktası durumunda.