YENİ DÖNEMİN İLK TOPLANTISI YAPILDI

YENİ DÖNEMİN İLK TOPLANTISI YAPILDI

31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinin ardından Bartın Belediye ilk kez toplandı. Toplantı öncesi Cumhuriyet Meydanı’nda Çelenk Sunma Töreni gerçekleştirildi. Törende Bartın Belediye Başkanı Muhammet Rıza Yalçınkaya Atatürk Anıtına Çelenk sundu. Belediye Meclis Üyelerinin de hazır bulunduğu tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayarak, çelenk sunumunun ardından da sona erdi.

 

Başkan Yalçınkaya, tören sonrası Bartın Belediyesi’ne gelerek Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen Belediye Meclis Toplantısına 17 yıl sonra yeniden başkanlık etti. Yeni seçilen Bartın Belediye Meclis Üyelerinin de hazır bulunduğu Meclis Toplantısında gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

 

Başkan Yalçınkaya toplantıda yaptığı açıklamalarda beledinin mali bilançosunu da açıkladı. Belediyenin, kredi, vergi, prim, kurum ve iç piyasalara olmak üzere toplamda  251 Milyonun üzerinde borcu olduğunu ifade eden Başkan Yalçınkaya, “Görevi devraldığımız andan itibaren Bartın Belediyesi’nin mali bilançosunun da ortaya konulmasını istedim. Bartın Belediyesi’ni hangi borçlarla, hangi kasayla teslim aldığımızı öğrenmek için Mali İşler Müdürlüğü vasıtasıyla mali bilançonun çıkarılmasını rica ettim. Şu anda yapılan çalışmalar sonucunda Bartın Belediyesi’nin borcu 251 Milyon TL’nin üzerinde. Yani Bartın Belediyesi’ni şuanda 251 Milyon TL’nin üzerinde bir borçla devralmış bulunmaktayız. Bunun bir kısmı bankalardan alınan kredi borcu, bir kısmı vergi borcu, bir kısmı sigorta prim borcu, bir kısmı ilgili kurumlara olan borçlar, büyük bir kısmı ise iç piyasaya olan borçlar. Hem bu borçların ödenmesi konusunda hem de Bartın Belediyesi’nin bu borçlar ödenirken, bir taraftan halkın beklediği projelerin hızlı bir şekilde hayata geçirilmesi konusunda Belediye Meclisi olarak hepimizin üzerine görev düşüyor.

 

“Umutsuzluğa kapılmamak lazım”

 

Belediye Meclisi Üyeleri olarak hepimiz bu konuda, halkın parasını, fakirin fukaranın parasını har vurup harman savurmadan halkın beklediği hizmetleri yapma yönünde harcanması için hepiniz bu işin takipçisi olacaksınız. Bu anlamda hepinizin üzerine görev düşüyor. Bu konu sizlere detaylı bilgiler de vereceğim. Biz bu işlerin üstesinden geliriz. Bu borç yükünün altından kalkarız. Umutsuzluğa kapılmamak lazım. Bunu beraber başaracağız. Bugün yeni bir başlangıcımız var. Bu yeni başlangıçta hep beraber el ele vererek birlikte hareket edeceğiz. Halk bizim dürüstlüğümüze ve çalışkanlığımıza güvenerek oy verdi. Bu nedenle aldığımız oyları kendimize helal ettireceğiz. Üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz. Yerel seçimlerin ardından oluşan yeni yönetim ve Meclis Üyesi olarak görev alan arkadaşlarımıza görevlerinde başarılar diliyorum. Allah mahcup etmesin. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun.” Dedi.

 

 

  • 2024-04-09 14:22:36 tarihinde eklendi.

SOSYAL AĞLARDA PAYLAŞ:


Yorumlar
BİR YORUM YAZ
Gönderiliyor.Lütfen Bekleyiniz...
Bartın’da ticaret kervanına bir yenisi daha eklendi…
Sevgililer Gününde Nikah Kıydılar....
Bartın Valiliği çocuklara  çakmak, çakmak gazı, bally, derby ve tiner gibi  insan sağlığına  zararlı uçucu maddelerin  satışının yasaklanması hakkında karar aldı.
Konuyu bir bilene soralım ve okurlarımızı bilgilendirelim dediğimiz noktada da karşımıza Bartın’da bu tedavileri uygulayan başarılı bir doktor olan Gülşah Aslan çıktı. Kendisine bu tedavi yöntemleri ile ilgili olarak akıllardaki neredeyse tüm soruları sor
BARTIN’ın Amasra ilçesinde limanda denize devrilen otomobildeki 2 kişi balıkçılar tarafından kurtarıldı. 
TTK tarafından ilk kez 2013'te Amasra maden ocaklarında denenen ve başarılı sonuç alınmasıyla diğer müesseselerde de uygulanmaya başlanan mekanize kazı sistemiyle üretim yüzde 100 artı...
4 Mart'ta Bartın'a geleceği açıklanan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın programı netleşti. AK Parti İl Teşkilatı tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 4 Mart Pazartesi Günü Cumhuriyet Meydanı'nda miting düzenleyeceği açıklandı.
Bartın'da bu gece hava sıcaklığı -3 derece olacak. Özellikle sürücülerin dikkatli olması gerekiyor.
Her seçim döneminde siyasetin odak noktası olan Kozcağız 2019 yılının Mart ayında yapılacak seçimlerde yine siyasi kulisler ve çevrelerin odak noktası durumunda.